Restaurarea casei 364

9/12/2013

Adela Pârvu a scris un articol despre una dintre restaurările pe care colegii mei le fac în zona protejată „Centrul istoric al Roșiei Montană”. E important că munca lor este recunoscută. Pentru că e o muncă de o calitate deosebită! Dar nu mai comentez, ci las imaginile să vorbească. Vedeți și articolul Adelei, ca să […]

Mineritul aurifer responsabil și dis...

31/10/2013

Un nou raport de cercetare al World Gold Council demonstrează în detaliu rolul constructiv pe care mineritul aurifer responsabil îl are dezvoltarea durabilă socio-economică, în special în țările gazdă.

Școala de lângă mina cu cianuri

30/10/2013

Am scris despre mina de aur Martha, din orașul Waihi, de câteva ori. Dar acest videoclip spune mult mai mult decât vorbele.

Beneficiile economice pentru România...

21/10/2013

Proiectul Roșia Montană va genera aproximativ 2,3 miliarde dolari pentru statul român și venituri de aproape 2,9 miliarde dolari în economia României.

Cele mai cunoscute monede de aur din...

17/05/2013

Monedele de aur se bat pentru tezaurizare și pentru vânzare. Sunt oameni – din ce în ce mai mulți – care preferă să cumpere aur în loc să-și deschidă conturi de economii.

Urmărește-mă și pe: Youtube Picasa LinkedIn RSS Feed

Înc-o dată despre beneficiile economice ale industriei miniere, deci și ale proiectului Roșia Montană


Categorii: Cum se face la alţii, Roşia: proiectul, Ştiaţi că...?

Vă spuneam aici și aici despre beneficiile economice aduse de industria minieră din Australia, Canada, Finlanda, Chile și Peru. Am găsit un articol despre „Impactul major al marilor mine de aur asupra economiei peruviene”. Este un raport publicat de World Gold Council și Oxford Policy Management (OPML).

OPML este o companie de consultanță de mare renume internațional, implicată inclusiv în Proiectul Roșia Montană. Iată care sunt concluziile lor referitoare la beneficiile economice ale proiectului minier.

  • Impactul economic al proiectului de exploatare a aurului propus de compania Roşia Montană Gold Corporation (RMGC) a fost subiectul central al unei conferinţe internaţionale organizate în iulie 2010 în Bucureşti cu sprijinul Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMM). Experţii internaţionali prezenţi la eveniment au subliniat oportunitatea acestei investiţii pentru România şi pentru sectorul minier în general. Citește mai departe.
  • Statul român are de câștigat din proiectul Roșia Montană. Planul de afaceri al proiectului minier prevede beneficii totale de peste 4 miliarde de dolari pentru economia României. Beneficiile statului român din proiectul minier de la Roşia Montană vin din trei surse:
  1. Participaţia de 19,3% pe care o deţine în compania RMGC și care îi asigură o cotă proporțională din profitul obţinut de proiect.
  2. Redevenţele miniere aplicate pentru producţia de aur şi argint obţinută, plătibile către bugetul de stat.
  3. Impozitele şi taxele pe profit, salarii, proprietăţi, accize, taxe de exploatare şi altele. Citește mai departe.

Feed RSS pentru acest articol Adresa de Trackback


2 comentarii pentru “Înc-o dată despre beneficiile economice ale industriei miniere, deci și ale proiectului Roșia Montană”

Alina

Relansarea sectorului minier ar avea si la noi un impact major in domeniul socio-economic si ar putea determina si atragerea altor investitori, contribuind astfel al cresterea economica

Radu

Nu doar ca poate aduce alti investitori dar poate finanta alte domenii daca este nevoie. Profitul este unul substantial, daca ar putea fi reinvestit in alte domenii sau in alte locuri de munca ar fi perfect

Răspunde și tu

ape acide Aur Baia Mare beneficii economice calendar cianură comunitate concurs CSM Știința Baia Mare Cupa României Gold Corporation la rugby Cupa României la rugby dezinformare dezvoltare dezvoltare durabilă ecologişti festival Finlanda industrie minieră jurnalism lanternă localnici locuri de muncă minerit minerit responsabil Noua Zeelandă Patrimoniu povestea aurului responsabilitate resurse revista presei RMGC Roşia: proiectul Roşia Montană Roşia Montană Gold Corporation rugby specialişti spirit protestatar Suedia Timișoara tradiții wallpaper wallpaper Blackberry wallpaper iPad wallpaper iphone ziua minerului