Restaurarea casei 364

9/12/2013

Adela Pârvu a scris un articol despre una dintre restaurările pe care colegii mei le fac în zona protejată „Centrul istoric al Roșiei Montană”. E important că munca lor este recunoscută. Pentru că e o muncă de o calitate deosebită! Dar nu mai comentez, ci las imaginile să vorbească. Vedeți și articolul Adelei, ca să […]

Mineritul aurifer responsabil și dis...

31/10/2013

Un nou raport de cercetare al World Gold Council demonstrează în detaliu rolul constructiv pe care mineritul aurifer responsabil îl are dezvoltarea durabilă socio-economică, în special în țările gazdă.

Școala de lângă mina cu cianuri

30/10/2013

Am scris despre mina de aur Martha, din orașul Waihi, de câteva ori. Dar acest videoclip spune mult mai mult decât vorbele.

Beneficiile economice pentru România...

21/10/2013

Proiectul Roșia Montană va genera aproximativ 2,3 miliarde dolari pentru statul român și venituri de aproape 2,9 miliarde dolari în economia României.

Cele mai cunoscute monede de aur din...

17/05/2013

Monedele de aur se bat pentru tezaurizare și pentru vânzare. Sunt oameni – din ce în ce mai mulți – care preferă să cumpere aur în loc să-și deschidă conturi de economii.

Urmărește-mă și pe: Youtube Picasa LinkedIn RSS Feed

M-am săturat de tunuri!


Categorii: Noutăţi, Roşia: proiectul, Ştiaţi că...?

Cu toții ne-am săturat de tunuri în economia românească, de țepe sau cum le-o mai spune. Dar, fraților, de unde până unde „Roșia Montană e unul dintre cele mai mari tunuri de după Revoluție”?

Mai arătați-mi voi un tun al unei firme care a cheltuit, în 15 ani, peste 550 milioane dolari, și încă nu produce nimic. Iată  cheltuielile de până acum:

Cercetare geologică

98

Programul de foraje, din perioada 1997-2008, a inclus 1.171 de foraje de suprafață și din subteran, un total de 140.000 metri de foraj, și 66.000 probe brazdă din subteran și de la suprafață
Patrimoniu cultural Roșia Montană

28

Cercetare arheologică, urbanism, proiectare, arhitectură și restaurare, personal de specialitate contractat, materiale/unelte/echipamente/transport, materiale de construcții/intervenție monumente istorice și valori de patrimoniu, costuri salarii resurse umane interne, costuri logistice de funcționare și costuri administrative, costuri operaționale, dotări tehnice, mobilier, publicații, simpozioane, expoziții, consultanți interni și internaționali, costuri CSR/SD (cheltuieli de suport comunitar și sponsorizări activități culturale derulate prin bugetul departamentului patrimoniu)
Achiziție proprietăți

105

Achiziție de proprietăți în perioada 2002-2008 (în mai multe etape), clarificarea juridical a titlurilor de proprietate, activități de relocare/strămutare
Amplasamente strămutare

50

Construcția cartierului Recea pentru strămutarea proprietarilor din Roșia Montană (140 de case, biserică, cheltuieli aferente dezvoltării  cartierului)
Taxe și impozite

50

Impozite și taxe aferente salariilor, impozite pe clădiri și terenuri, taxa minieră, alte impozite și taxe
Echipament minier

55

Achiziție de echipament minier cu termen de livrare foarte lung (perioada 2006-2009): două mori cu bile, o moară semiautogenă, un concasor
Proiectare tehnică

90

Proiectare tehnică generală și de detaliu, studio de impact (și studii aferente), studii și audituri tehnice, expertize de specialitate
Cheltuieli generale și administrative

74

Cheltuieli administrative, juridice, sociale, comunicare
Total: 550 USD

*Sumele sunt în milioane dolari.

Feed RSS pentru acest articol Adresa de Trackback


4 comentarii pentru “M-am săturat de tunuri!”

george

catalin de acord, dar cati bani vor merge pe cumparare tehnologie din romania? aici este ca la eoliene, ne bucuram ca apar parcuri, dar intreaga tehnologie este importata. o diferenta destul de mare. nu as include achizitia de proprietati si stramutari in investitii. echiamnetul minier este cumparat din tara sau importat? si o intrebare dincolo de impartirea dividentelor, cati oameni se vor angaja din romania [ma refer la ceri permanenti pe durata exploatarii] si cati vor fi expati. a doua este cati din cei angajati sunt din zona rosia montana.

multumesc

tim

mda,
Imi este foarte greu sa cred !!! Ataseaza si matale un link sau ceva sa dovedeasca autenticitatea acestei evaluari.

Cătălin Hosu

@tim
Nu este vorba de evaluări. Vezi rapoartele financiare: http://gabrielresources.com/site/financialreports.aspx.

Cătălin Hosu

@george
Din păcate, nu multă tehnologie se poate cumpăra din România. Dar, ce putem face, este următorul lucru: să nu cumpărăm echipamente, utilaje și tehnologie din străinătate, ci din reprezentanțele lor în România. Dacă nu au, să-și facă :).
Planul de strămutare și relocare trebuie să intre la investiții. Atunci cân cumperi teren pentru o activitate economică, se socotește la investiții.
Toți angajații RMGC de astăzi sunt români, cam 75-80% din Roșia Montană și localitățile limitrofe. Același lucru se va întâmpla și de acum încolo. Politica noastră de angajări (personal și contracdtori) este următoarea: căutăm în Roșia Montană; dacă nu găsesc, mergem pe o rază ceva mai mare; nu găsim nici acolo, mărim raza; și tot așa. Deci, prioritate au contractorii și personalul din zonă.

Răspunde și tu

ape acide Aur Baia Mare beneficii economice calendar cianură comunitate concurs CSM Știința Baia Mare Cupa României Gold Corporation la rugby Cupa României la rugby dezinformare dezvoltare dezvoltare durabilă ecologişti festival Finlanda industrie minieră jurnalism lanternă localnici locuri de muncă minerit minerit responsabil Noua Zeelandă Patrimoniu povestea aurului responsabilitate resurse revista presei RMGC Roşia: proiectul Roşia Montană Roşia Montană Gold Corporation rugby specialişti spirit protestatar Suedia Timișoara tradiții wallpaper wallpaper Blackberry wallpaper iPad wallpaper iphone ziua minerului