Restaurarea casei 364

9/12/2013

Adela Pârvu a scris un articol despre una dintre restaurările pe care colegii mei le fac în zona protejată „Centrul istoric al Roșiei Montană”. E important că munca lor este recunoscută. Pentru că e o muncă de o calitate deosebită! Dar nu mai comentez, ci las imaginile să vorbească. Vedeți și articolul Adelei, ca să […]

Mineritul aurifer responsabil și dis...

31/10/2013

Un nou raport de cercetare al World Gold Council demonstrează în detaliu rolul constructiv pe care mineritul aurifer responsabil îl are dezvoltarea durabilă socio-economică, în special în țările gazdă.

Școala de lângă mina cu cianuri

30/10/2013

Am scris despre mina de aur Martha, din orașul Waihi, de câteva ori. Dar acest videoclip spune mult mai mult decât vorbele.

Beneficiile economice pentru România...

21/10/2013

Proiectul Roșia Montană va genera aproximativ 2,3 miliarde dolari pentru statul român și venituri de aproape 2,9 miliarde dolari în economia României.

Cele mai cunoscute monede de aur din...

17/05/2013

Monedele de aur se bat pentru tezaurizare și pentru vânzare. Sunt oameni – din ce în ce mai mulți – care preferă să cumpere aur în loc să-și deschidă conturi de economii.

Urmărește-mă și pe: Youtube Picasa LinkedIn RSS Feed

Minerit aurifer în Europa de Est


Categorii: Aur, Cum se face la alţii, Industria minieră, Noutăţi

Nu de mult, portalul Gold Investing News a publicat un articol pe această temă. Autorul notează că firmele de profil devin din ce în ce mai  interesate pentru oportunitățile miniere din regiune pentru că țările de aici urmăresc creștere economică cu ajutorul industriei minere.

De exemplu, Serbia își revitalizează sectorul mineral, continuând o tradiție minieră de aproape 2.000 de ani. După cum notează Reuters / Financial Post, explorarea geologică furnizează rezultate excelente, în special pentru aur și cupru. Articolul prezintă și câteva companii care operează în zonă, printre care și Gabriel Resources, principalul acționar (80% din acțiuni, restul sunt deținute de statul român, prin Minvest Deva) al Roșia Montană Gold Corporation (RMGC). Mai jos, încerc o adaptare, nu o traducere, a articolului original.

Gabriel Resources

Gabriel Resources propune, prin RMGC, o exploatare auro-argintiferă la Roșia Montană, un zăcământ de 10, 1 milioane uncii de aur (cca. 314 de tone; 1 uncie = 31,103 grame).  După cum se știe, zona Apusenilor trece printr-o perioadă dură de declin economic, iar zonele minere sunt extrem de poluate. Proiectul minier propus are potențialul de a contribui semnificativ, cu beneficii economice, de mediu, pentru comunitate și pentru patrimoniul cultural al zonei, la dezvoltarea întregii zone și a economiei României.

Lydian International

Lydian International este o companie care operază în Armenia și Gerogia. Proiectul Amulsar din sudul Armeniei va începe în 2016, cu o resursă de 1,8 milioane uncii de aur (cca. 56 tone) la o concentrație de 1,1 grame de aur la tona de minereu (de ex., concentrația de la Roșia Montană este 1,46 g/t). Spre desosebire de Roșia Montană, acest proiect minier este deținut 100% de o companie privată.

Un alt proiect al companiei este proiectul Kela, din Georgia, unde au fost descoperite probe cu conținuturi de aur cuprinse între 1-4 g/t.

Dundee Precious Metals

Dundee Precious Metals are în exploatare mine în Bulgaria și Armenia și perimetre de explorare în Serbia. Mina de la Chelopech (Bulgaria) a produs 131.825 uncii (cca. 4,1 tone) de aur în 2013 și va continua producția până în 2025. Iar mina Kapan (Armenia) a avut în 2013 o producție de 24.360 uncii de aur (cca. 0,76 tone). Ambele mine sunt deținute 100% de această companie canadiană privată, care se află în stadiul de autorizare pentru mina de aur și argint de la Krumovgrad (Bulgaria).

Reservoir Minerals

Reservoir Minerals conduce operațiuni în Africa și în Europa de Est. În Serbia, deține licențe de explorare în zone cu potențial important, și execută foraje în Timok, în două perimetre. În total, compania canadiană este implicată în zece proiecte în Serbia, majoritatea poli-metalice, cu două dintre ele exclusiv pentru aur. Iar în 2014 a obținut noi licențe de explorare pentru cupru, argint și aur în Serbia, România și Macedonia.

Pilot Gold

Pilot Gold are două proiecte de explorare și dezvoltare în Turcia, TV Tower și Halilaga, ambele într-o zonă propice mineritului.

 

Feed RSS pentru acest articol Adresa de Trackback


Nu există comentarii

Răspunde și tu

ape acide Aur Baia Mare beneficii economice calendar cianură comunitate concurs CSM Știința Baia Mare Cupa României Gold Corporation la rugby Cupa României la rugby dezinformare dezvoltare dezvoltare durabilă ecologişti festival Finlanda industrie minieră jurnalism lanternă localnici locuri de muncă minerit minerit responsabil Noua Zeelandă Patrimoniu povestea aurului responsabilitate resurse revista presei RMGC Roşia: proiectul Roşia Montană Roşia Montană Gold Corporation rugby specialişti spirit protestatar Suedia Timișoara tradiții wallpaper wallpaper Blackberry wallpaper iPad wallpaper iphone ziua minerului