Un nou raport de cercetare al World Gold Council demonstrează în detaliu rolul constructiv pe care mineritul aurifer responsabil îl are dezvoltarea durabilă socio-economică, în special în țările gazdă.
Una dintre concluziile cercetării, care acoperă 28 de țări și analizează date ale 15 companii cu peste 220.000 (!) de angajați și contractori, este că 80% din cheltuieli sunt făcute în țările în care se desfășoară operațiunile miniere. De asemenea, oferă o privire de ansamblu asupra câtorva dintre principalele beneficii în comunitățile gazdă.
Citiți întregul raport aici.
Feed RSS pentru acest articol Adresa de Trackback
Noroc Bun şi Doamne Ajută ca acest proiect să demareze pentru binele roşienilor şi al românilor de pretutindeni. Proiectul Rosia Montana (RMP) poate ajuta la relansarea industriei de minerit a Romaniei prin utilizarea unor tehnologii moderne, pe baza principiilor dezvoltarii durabile. Industria miniera poate deveni un catalizator al economiei nationale pentru zeci de ani de acum inainte, inclusiv prin stimularea serviciilor adiacente – infrastructura, dezvoltarea serviciilor.
Mineritul la Rosia Montana este ca si o “gura de aer” pentru situatia in care se afla acum Romania!!! Acest Proiect creeaza locuri de munca pentru locuiitorii muntilor Apuseni, plus de aia mineritul a fost din cele mai vechi timpuri la Rosia Montana!!! NOROC BUN!!!
Sustin Proiecul Rosia Montana! Conider ca dezavantajul proiectului minier este ca, fiind primul proiect minier modern de amploare construit in Romania, naste reticenta, pentru ca tot ceea ce este necunoscut provoaca TEAMA. Totusi, la nivel mondial, tehnologiile folosite la Rosia Montana sunt folosite de 100 de ani, sunt sute de mine care opereaza in mod asemanator!