Restaurarea casei 364

9/12/2013

Adela Pârvu a scris un articol despre una dintre restaurările pe care colegii mei le fac în zona protejată „Centrul istoric al Roșiei Montană”. E important că munca lor este recunoscută. Pentru că e o muncă de o calitate deosebită! Dar nu mai comentez, ci las imaginile să vorbească. Vedeți și articolul Adelei, ca să […]

Mineritul aurifer responsabil și dis...

31/10/2013

Un nou raport de cercetare al World Gold Council demonstrează în detaliu rolul constructiv pe care mineritul aurifer responsabil îl are dezvoltarea durabilă socio-economică, în special în țările gazdă.

Școala de lângă mina cu cianuri

30/10/2013

Am scris despre mina de aur Martha, din orașul Waihi, de câteva ori. Dar acest videoclip spune mult mai mult decât vorbele.

Beneficiile economice pentru România...

21/10/2013

Proiectul Roșia Montană va genera aproximativ 2,3 miliarde dolari pentru statul român și venituri de aproape 2,9 miliarde dolari în economia României.

Cele mai cunoscute monede de aur din...

17/05/2013

Monedele de aur se bat pentru tezaurizare și pentru vânzare. Sunt oameni – din ce în ce mai mulți – care preferă să cumpere aur în loc să-și deschidă conturi de economii.

Urmărește-mă și pe: Youtube Picasa LinkedIn RSS Feed

O realitate a secolului nostru: țările bogate își datorează succesul exploatării resurselor naturale (partea a III-a – Suedia)


Categorii: Cum se face la alţii, Industria minieră, Resurse, Ştiaţi că...?

Continuare de aici.

O nouă viață pentru Storuman, Suedia

Pautrask este o mică localitate rurală în mijlocul sălbaticiei, în ținutul Storuman din Suedia, aflat la circa 70 kilometri de Lycksele, una dintre zonele aurifere cele mai cunoscute ale țării. Pautrask și împrejurimile au fost considerate, de multă vreme, zone depopulate, până când trei geologi au descoperit aici aur, în 1994. De atunci, lucrurile au început să ia o întorsătură pozitivă pentru Pautrask.

Centrul de producție Svartliden, al companiei Dragon Mining, localizat la aproximativ 700 kilometri de Stockholm și la vest de districtul minier Skellefte, funcționează în Storuman din 2005. Este primul exemplu integrat de mina și uzină de procesare dezvoltat sub noua legislație minieră și de mediu (Environment and Mining Act). De atunci, centrul Svartliden a produs peste 350.000 de uncii de aur (aprox. 11 tone; 1 uncie = 31,1034 grame).

Zăcământul, din care până acum s-au exploatat aproape 3 milioane tone, este trecut printr-o uzină CIL convențională, cu o capacitate anuală de 300.000 tone. Unul dintre țelurile companiei este de a avea un impact asupra mediului cât mai mic posibil. Acest obiectiv este atins prin minimizarea emisiilor și printr-o monitorizare și probare continuă, de ex. colectarea de probe de apă din diferite puncte ale sistemului hidrografic, iar datele obținute sunt permanent raportate autorităților locale. Un program de închidere a minei și reabilitare a mediului va începe după încheierea operațiunilor miniere.

Autoritățile locale consideră că mineritul a adus multe beneficii comunității, printre care locuri de muncă, creșterea nivelului de trai, pregătire profesională pentru angajații din domeniu, toate contribuind la creșterea populației. Ținând cont de trendul de scădere a populației din zonă de dinainte, se poate spune că mineritul a adus speranță și noi perspective.

(va urma)

Feed RSS pentru acest articol Adresa de Trackback


Nu există comentarii

Răspunde și tu

ape acide Aur Baia Mare beneficii economice calendar cianură comunitate concurs CSM Știința Baia Mare Cupa României Gold Corporation la rugby Cupa României la rugby dezinformare dezvoltare dezvoltare durabilă ecologişti festival Finlanda industrie minieră jurnalism lanternă localnici locuri de muncă minerit minerit responsabil Noua Zeelandă Patrimoniu povestea aurului responsabilitate resurse revista presei RMGC Roşia: proiectul Roşia Montană Roşia Montană Gold Corporation rugby specialişti spirit protestatar Suedia Timișoara tradiții wallpaper wallpaper Blackberry wallpaper iPad wallpaper iphone ziua minerului