Restaurarea casei 364

9/12/2013

Adela Pârvu a scris un articol despre una dintre restaurările pe care colegii mei le fac în zona protejată „Centrul istoric al Roșiei Montană”. E important că munca lor este recunoscută. Pentru că e o muncă de o calitate deosebită! Dar nu mai comentez, ci las imaginile să vorbească. Vedeți și articolul Adelei, ca să […]

Mineritul aurifer responsabil și dis...

31/10/2013

Un nou raport de cercetare al World Gold Council demonstrează în detaliu rolul constructiv pe care mineritul aurifer responsabil îl are dezvoltarea durabilă socio-economică, în special în țările gazdă.

Școala de lângă mina cu cianuri

30/10/2013

Am scris despre mina de aur Martha, din orașul Waihi, de câteva ori. Dar acest videoclip spune mult mai mult decât vorbele.

Beneficiile economice pentru România...

21/10/2013

Proiectul Roșia Montană va genera aproximativ 2,3 miliarde dolari pentru statul român și venituri de aproape 2,9 miliarde dolari în economia României.

Cele mai cunoscute monede de aur din...

17/05/2013

Monedele de aur se bat pentru tezaurizare și pentru vânzare. Sunt oameni – din ce în ce mai mulți – care preferă să cumpere aur în loc să-și deschidă conturi de economii.

Urmărește-mă și pe: Youtube Picasa LinkedIn RSS Feed

O realitate a secolului nostru: țările bogate își datorează succesul exploatării resurselor naturale (partea a IV-a – Noua Zeelandă)


Categorii: Cum se face la alţii, Industria minieră, Resurse, Ştiaţi că...?

Continuare de aici.

Inovație și întoarcere la natură – Waihi, Noua Zeelandă

În Noua Zeelandă, lângă orașul Waihi, în valea Waitekauri s-a făcut minerit în subteran începând cu 1985 și până în 1920. Apoi, între 1991-1998 a funcționat mina Golden Cross, unde aurul și argintul au fost extrase atât prin exploatări în subteran, cât și la suprafață. În tot acest timp, s-au produs cca 20,5 tone de aur și cca 52 tone de argint. Producția a încetat în 1998 și s-a intrat în faza de închidere care, în trei ani, a readus zona la starea naturală.

Chiar dacă faza de reabilitare a fost obligatorie, compania operatoare își luase angajamentul de a folosi terenurile în așa fel încât să poată fi redate naturii pentru o folosință durabilă. Reabilitarea zonei a fost un succes datorită a șase factori cheie folosiți în proiectare și planificare: plasarea controlată în halde a sterilului generator de ape acide, încapsularea acestor halde, canale de deviere a apelor curate, circuit de recuperare a cianurii, re-vegetare planificată și controlată și o acoperire parțială a iazului de decantare pentru accelerarea consolidării.

Alte subiecte importante au fost managementul cianurii și consultarea cu comunitatea, iar planurile de management pentru acestea au început înainte de planificarea închiderii minei și au continuat pe toată durata fazei de închidere. În fazele de început ale dezvoltării proiectului, a fost implementat un program de cercetare și dezvoltare pentru un sistem de recuperare a cianurii din sterilul de procesare înainte de descărcarea în iaz, o inovație de nivel mondial în acest domeniu.

Acest angajament pentru inovație, combinat cu protejarea și securitatea mediului și consultările constante cu comunitatea au condus la un proiect de reabilitare minieră de clasă mondială, prima închidere modernă pentru o mină de metale din Noua Zeelandă, care a stabilit un standard ridicat de închidere pentru întreaga industrie.

(va urma)

Feed RSS pentru acest articol Adresa de Trackback


Nu există comentarii

Răspunde și tu

ape acide Aur Baia Mare beneficii economice calendar cianură comunitate concurs CSM Știința Baia Mare Cupa României Gold Corporation la rugby Cupa României la rugby dezinformare dezvoltare dezvoltare durabilă ecologişti festival Finlanda industrie minieră jurnalism lanternă localnici locuri de muncă minerit minerit responsabil Noua Zeelandă Patrimoniu povestea aurului responsabilitate resurse revista presei RMGC Roşia: proiectul Roşia Montană Roşia Montană Gold Corporation rugby specialişti spirit protestatar Suedia Timișoara tradiții wallpaper wallpaper Blackberry wallpaper iPad wallpaper iphone ziua minerului