Restaurarea casei 364

9/12/2013

Adela Pârvu a scris un articol despre una dintre restaurările pe care colegii mei le fac în zona protejată „Centrul istoric al Roșiei Montană”. E important că munca lor este recunoscută. Pentru că e o muncă de o calitate deosebită! Dar nu mai comentez, ci las imaginile să vorbească. Vedeți și articolul Adelei, ca să […]

Mineritul aurifer responsabil și dis...

31/10/2013

Un nou raport de cercetare al World Gold Council demonstrează în detaliu rolul constructiv pe care mineritul aurifer responsabil îl are dezvoltarea durabilă socio-economică, în special în țările gazdă.

Școala de lângă mina cu cianuri

30/10/2013

Am scris despre mina de aur Martha, din orașul Waihi, de câteva ori. Dar acest videoclip spune mult mai mult decât vorbele.

Beneficiile economice pentru România...

21/10/2013

Proiectul Roșia Montană va genera aproximativ 2,3 miliarde dolari pentru statul român și venituri de aproape 2,9 miliarde dolari în economia României.

Cele mai cunoscute monede de aur din...

17/05/2013

Monedele de aur se bat pentru tezaurizare și pentru vânzare. Sunt oameni – din ce în ce mai mulți – care preferă să cumpere aur în loc să-și deschidă conturi de economii.

Urmărește-mă și pe: Youtube Picasa LinkedIn RSS Feed

O realitate a secolului nostru: țările bogate își datorează succesul exploatării resurselor naturale (partea a V-a – Roșia Montană)


Categorii: Cum se face la alţii, Industria minieră, Resurse, Roşia: proiectul

Continuare de aici.

Acțiuni pe toate planurile pentru Roșia Montană

Mina de aur din Colorado a protejat și a investit într-un bogat patrimoniu istoric și într-un plan pentru viitorul comunității, împreună cu aceasta.

Mina Kittila din Finlanda, în parteneriat cu autoritățile locale și cu locuitorii zonei, aduce nu doar beneficii economice directe, ci și ajută la dezvoltarea turismului, crează locuri de muncă și beneficii.

În Suedia, o zonă depopulată s-a revigorat cu ajutorul dezvoltării unui nou proiect minier.

În Noua Zeelandă, planul de închidere și reabilitare a minei Golden Cross, care stabilește noi standard mondiale în domeniu, a readus fosta zonă minieră la starea naturală.

În România, proiectul minier Roșia Montană propune protecția mediului în beneficiul comunității locale. Turismul va fi stimulat și sprijinit atât prin infrastructură, cât și prin investiții și circuite turistice. Aceste trasee vor cuprinde bogatul patrimoniu minier, care vor arăta ca înperioada lor de glorie în urma unor investiții extreme de importante. Comunitatea va prospera din nou datorită locurilor de muncă din industria sa tradițională. Întregul proiect se  conformează strict cu directivele și standardele UE și cu utilizarea celor mai bune practici din industrie, iar etapa de închidere și reabilitare va aduce zona într-o stare naturală și sănătoasă.

Planificarea este făcută într-un mod responsabil, astfel încât nimic nu ar trebui să oprească un proiect care se conformează în totalitate legislației existente și stabilește noi standarde de responsabilitate pentru industria minieră auriferă.

Feed RSS pentru acest articol Adresa de Trackback


Nu există comentarii

Răspunde și tu

ape acide Aur Baia Mare beneficii economice calendar cianură comunitate concurs CSM Știința Baia Mare Cupa României Gold Corporation la rugby Cupa României la rugby dezinformare dezvoltare dezvoltare durabilă ecologişti festival Finlanda industrie minieră jurnalism lanternă localnici locuri de muncă minerit minerit responsabil Noua Zeelandă Patrimoniu povestea aurului responsabilitate resurse revista presei RMGC Roşia: proiectul Roşia Montană Roşia Montană Gold Corporation rugby specialişti spirit protestatar Suedia Timișoara tradiții wallpaper wallpaper Blackberry wallpaper iPad wallpaper iphone ziua minerului