Restaurarea casei 364

9/12/2013

Adela Pârvu a scris un articol despre una dintre restaurările pe care colegii mei le fac în zona protejată „Centrul istoric al Roșiei Montană”. E important că munca lor este recunoscută. Pentru că e o muncă de o calitate deosebită! Dar nu mai comentez, ci las imaginile să vorbească. Vedeți și articolul Adelei, ca să […]

Mineritul aurifer responsabil și dis...

31/10/2013

Un nou raport de cercetare al World Gold Council demonstrează în detaliu rolul constructiv pe care mineritul aurifer responsabil îl are dezvoltarea durabilă socio-economică, în special în țările gazdă.

Școala de lângă mina cu cianuri

30/10/2013

Am scris despre mina de aur Martha, din orașul Waihi, de câteva ori. Dar acest videoclip spune mult mai mult decât vorbele.

Beneficiile economice pentru România...

21/10/2013

Proiectul Roșia Montană va genera aproximativ 2,3 miliarde dolari pentru statul român și venituri de aproape 2,9 miliarde dolari în economia României.

Cele mai cunoscute monede de aur din...

17/05/2013

Monedele de aur se bat pentru tezaurizare și pentru vânzare. Sunt oameni – din ce în ce mai mulți – care preferă să cumpere aur în loc să-și deschidă conturi de economii.

Urmărește-mă și pe: Youtube Picasa LinkedIn RSS Feed

Reindustrializarea Europei – Contribuția industriei mineralelor


Categorii: Cum se face la alţii, Economie, Industria minieră, Locuri de muncă, Noutăţi

Săptămâna trecută, la Conferința de la Bruxelles a Comitetului Industriei Extractive Non-Energetice (NEEIP), Euromines a prezentat documentul de poziție „Contribuția industriei mineralelor la dezvoltarea durabilă”. Acest document subliniază importanța nevoii unei piețe industriale sănătoase în interiorul Uniunii, ce trebuie să răspundă industria minieră la apelul pentru investiții al noului președinte al Parlamentului European și cum poate industria deveni un contributor pe termen lung pentru revenirea economiei europene.

Aspectele principale ale acestui document extrem de important pentru viitorul industriei miniere, chiar pentru viitorul economiei Uniunii Europene sunt:

– eliminarea, într-o cât mai mare măsură, a dependenței de importuri pentru energie și materii prime;

– mineritul poate furniza investițiile, locurile de muncă, pregătirea, veniturile la buget, materialele valoroase, bunăstarea și bunurile comercializabile pe care le dorește UE;

– crearea de politici ale Uniunii care să atragă investițiile necesare;

– locurile de muncă din minerit sunt un important multiplicator al bunăstării;

– politicile energetice rezonabile pot asigura rezultate pe termen lung;

– UE trebuie să acționeze pentru menținerea competitivității sectoarelor sale industriale.

Ce este NEEIP: un forum care reprezintă actori cheie din sectorul industriei extractive non-energetice, furnizori de minerale vitale economiei Uniunii Europene și creșterii sale economice durabile, dar și furnizorii unui număr substanțial de locuri de muncă în UE.

Cine sunt membri NEEIP:

– CEMBUREAU, the European Cement Association

– Cerame-Unie, the European Ceramic Industry Association

– Eurogypsum, the voice of the European Gypsum Industry

– Euromines, European Association of Mining Industries, Metal Ores & Industrial Minerals

– EUROROC, European & International Federation of Natural Stone Industries

– EUSalt, European Salt Producers’ Association

– EXCA, the European Expanded Clay Association

– IMA Europe, European Industrial Mineral Association

– UEPG, European Aggregates Association

Feed RSS pentru acest articol Adresa de Trackback


Nu există comentarii

Răspunde și tu

ape acide Aur Baia Mare beneficii economice calendar cianură comunitate concurs CSM Știința Baia Mare Cupa României Gold Corporation la rugby Cupa României la rugby dezinformare dezvoltare dezvoltare durabilă ecologişti festival Finlanda industrie minieră jurnalism lanternă localnici locuri de muncă minerit minerit responsabil Noua Zeelandă Patrimoniu povestea aurului responsabilitate resurse revista presei RMGC Roşia: proiectul Roşia Montană Roşia Montană Gold Corporation rugby specialişti spirit protestatar Suedia Timișoara tradiții wallpaper wallpaper Blackberry wallpaper iPad wallpaper iphone ziua minerului