Restaurarea casei 364

9/12/2013

Adela Pârvu a scris un articol despre una dintre restaurările pe care colegii mei le fac în zona protejată „Centrul istoric al Roșiei Montană”. E important că munca lor este recunoscută. Pentru că e o muncă de o calitate deosebită! Dar nu mai comentez, ci las imaginile să vorbească. Vedeți și articolul Adelei, ca să […]

Mineritul aurifer responsabil și dis...

31/10/2013

Un nou raport de cercetare al World Gold Council demonstrează în detaliu rolul constructiv pe care mineritul aurifer responsabil îl are dezvoltarea durabilă socio-economică, în special în țările gazdă.

Școala de lângă mina cu cianuri

30/10/2013

Am scris despre mina de aur Martha, din orașul Waihi, de câteva ori. Dar acest videoclip spune mult mai mult decât vorbele.

Beneficiile economice pentru România...

21/10/2013

Proiectul Roșia Montană va genera aproximativ 2,3 miliarde dolari pentru statul român și venituri de aproape 2,9 miliarde dolari în economia României.

Cele mai cunoscute monede de aur din...

17/05/2013

Monedele de aur se bat pentru tezaurizare și pentru vânzare. Sunt oameni – din ce în ce mai mulți – care preferă să cumpere aur în loc să-și deschidă conturi de economii.

Urmărește-mă și pe: Youtube Picasa LinkedIn RSS Feed

Restaurarea casei 283 – GALERIE FOTO


Categorii: Noutăţi, Patrimoniu, Roşia: proiectul, Ştiaţi că...?

Am văzut că a prins bine articolul de ieri, cu restaurarea casei 364. De aceea, astăzi vă prezint o altă restaurare: casa 283.

Casa datează de la începutul secolului al XX-lea și este situată la extremitatea sud-estică a cartierului Sosași. Proprietatea este formată din două corpuri așezate în unghi drept, ambele având latura cea mai lungă orientată spre stradă.  Proprietarul casei a fost Bartha Rudolf, maistru minier. Clădirea a fost reabilitată de RMGC și pusă în funcțiune în 2012.

Mai jos, o galerie foto foarte bogată cu casa 283 înainte de restaurare (se vede perfect starea în care se afla), în timpul lucrărilor de restaurare și la final, adică starea în care se află acum.

 

Feed RSS pentru acest articol Adresa de Trackback


5 comentarii pentru “Restaurarea casei 283 – GALERIE FOTO”

BRAVO RMGC ,DOAR CEI CU OCHELARI DE CAL NU VAD CATE LUCRURI BUNE ATI FACUT IN ROSIA MONTANA ! SUCCES PE VIITOR . Marinu

este foarte frumoasa casa imi place cum a iesit este o splendoare

Frumos, lucrat ingrijit. Dar,… am cateva intrebari : Cine locuieste in ea ?(initial pare o casa parasita =nelocuita ) Care este destinatia ei actuala ? Se poate posta si fotografii de ansamblu , in care sa fie prinse si vecinatatile ( eventual puncte de reper in Rosia Montana ?( as putea zice /si altii ar putea/ ca nu este din Rosia Montana, ci din alta parte – ex. Borsa, Satu Mare, Covasna, Sf. Gheorghe ….. ) Credeti ca cineva care sta la Constanta, Craiova, Timisoara, Iasi …. va veni la Rosia Montana ca sa verifice autenticitatea casei de la nr.283 ? Daca vreti sa fiti credibili, faceti-o cu simt de raspundere – asa seamana a intoxicare .

@Sorin,
Casa este în Roșia Montană, la fel ca altele pe care ai să le vezi pe blog de acum înainte.

Casa nr. 238 a apartinut bunicului meu, respectiv strabunicilor mei. Cand bunicul a vandut casa am plans, noi stiind la momentul respectiv ca vor fi daramate casele.
Am fost acum cativa ani in Rosia Montana cu logodnicul meu sa ii arat o parte din copilaria mea si locul in care ma jucam cand eram mica.
Am ramas inmarmurita cand am vazut ce frumos ati facut-o. Pur si simplu stateam in fata portii si plangeam ca un copil mic.
Multumesc pentru tot ce ati facut in Rosia Montana!

Răspunde și tu

ape acide Aur Baia Mare beneficii economice calendar cianură comunitate concurs CSM Știința Baia Mare Cupa României Gold Corporation la rugby Cupa României la rugby dezinformare dezvoltare dezvoltare durabilă ecologişti festival Finlanda industrie minieră jurnalism lanternă localnici locuri de muncă minerit minerit responsabil Noua Zeelandă Patrimoniu povestea aurului responsabilitate resurse revista presei RMGC Roşia: proiectul Roşia Montană Roşia Montană Gold Corporation rugby specialişti spirit protestatar Suedia Timișoara tradiții wallpaper wallpaper Blackberry wallpaper iPad wallpaper iphone ziua minerului