Restaurarea casei 364

9/12/2013

Adela Pârvu a scris un articol despre una dintre restaurările pe care colegii mei le fac în zona protejată „Centrul istoric al Roșiei Montană”. E important că munca lor este recunoscută. Pentru că e o muncă de o calitate deosebită! Dar nu mai comentez, ci las imaginile să vorbească. Vedeți și articolul Adelei, ca să […]

Mineritul aurifer responsabil și dis...

31/10/2013

Un nou raport de cercetare al World Gold Council demonstrează în detaliu rolul constructiv pe care mineritul aurifer responsabil îl are dezvoltarea durabilă socio-economică, în special în țările gazdă.

Școala de lângă mina cu cianuri

30/10/2013

Am scris despre mina de aur Martha, din orașul Waihi, de câteva ori. Dar acest videoclip spune mult mai mult decât vorbele.

Beneficiile economice pentru România...

21/10/2013

Proiectul Roșia Montană va genera aproximativ 2,3 miliarde dolari pentru statul român și venituri de aproape 2,9 miliarde dolari în economia României.

Cele mai cunoscute monede de aur din...

17/05/2013

Monedele de aur se bat pentru tezaurizare și pentru vânzare. Sunt oameni – din ce în ce mai mulți – care preferă să cumpere aur în loc să-și deschidă conturi de economii.

Urmărește-mă și pe: Youtube Picasa LinkedIn RSS Feed

Roșia Montană – revista presei 12.10.2011


Categorii: Ziariştii şi bloggerii

95% dintre localnicii din Roșia Montană susțin Proiectul RMGC

La Roşia Montană de peste 2.000 de ani, zeci de generaţii au trăit din minerit, căci zona e una monoindustrială. Când mergeau minele, au fost vremuri bune. Oamenii aveau locuri de muncă şi pâine pe masă. Acum, de când minele s-au închis, oamenii din zonă au sărăcit. Din acest motiv, Roșia Montană a ajuns aproape o ruină (FOTO). În Roşia Montană trăiesc acum oameni săraci, lipsiți de perspective de dezvoltare în absenţa mineritului. Acolo până şi animalele din curțile oamenilor sunt hrănite cu furaje cumpărate din salariul de miner. Cerealele nu se fac în munţi şi nici animale nu se pot creşte din cauza climei aspre şi a solului acid. Așa că doar mineritul modern reprezintă şansa la viaţă pentru oamenii din zonă. Citește mai departe.

Proiectul Roșia Montană, „în mâinile omului de la mediu”

Reprezentanţii mass media din Călăraşi au răspuns invitaţiei Companiei Roşia Montană Gold Corporation de a vizita zona minieră inactivă în prezent,  în ideea unei bune documentări.

Vizita nu a presupus nicio obligaţie editorială, nicio implicaţie etică, astfel încât imparţialitatea să fie afectată. „Sunteţi liberi să scrieţi ce doriţi, ce consideraţi, ori să nu scrieţi nimic. Nu vă obstrucţionăm. Pentru noi, sunt importante discuţiile, reacţiile oamenilor”, a spus Cătălin Hosu, purtătorul de cuvânt al companiei Roşia Montană Gold Corporation (RMGC). Citește mai departe.

Scrisoare deschisă de la tanti Maria: „De ce refuzați șansa oamenilor din Roșia de a trăi mai bine?”

Astăzi, INVESTIGATIE.weebly.com vă prezintă SCRISOAREA DESCHISĂ adresată românilor de către Maria C. (foto). Numele acestei femei este unul comun și multora nu spune nimic. Maria este o femeie simplă. E una dintre milioanele de femei din această țară care s-a săturat de sărăcie. Și de aceea nu mai vrea să tacă. Maria trăiește de zeci de ani la Roșia Montană. Acolo s-a născut, acolo a trăit, acolo și-a întemeiat o familie… Cunoațte mai bine ca oricine zona. Știe că de pe urma profesiei de miner a soțului său a avut bani să-și dea copii la școală și a avut de-ale gurii. Însă, de ani buni, mineritul e o amintire la Roșia Montană. De când s-a închis mina, bărbatul și feciorii Mariei nu au o slujbă, asemenea altor mii de tineri. Citește mai departe.

Feed RSS pentru acest articol Adresa de Trackback


Nu există comentarii

Răspunde și tu

ape acide Aur Baia Mare beneficii economice calendar cianură comunitate concurs CSM Știința Baia Mare Cupa României Gold Corporation la rugby Cupa României la rugby dezinformare dezvoltare dezvoltare durabilă ecologişti festival Finlanda industrie minieră jurnalism lanternă localnici locuri de muncă minerit minerit responsabil Noua Zeelandă Patrimoniu povestea aurului responsabilitate resurse revista presei RMGC Roşia: proiectul Roşia Montană Roşia Montană Gold Corporation rugby specialişti spirit protestatar Suedia Timișoara tradiții wallpaper wallpaper Blackberry wallpaper iPad wallpaper iphone ziua minerului